Sunday, August 13, 2017

Avoimet ovet asemalla alkavalla viikolla pe 18.8. ja la 19.8.

Alkavan viikon lopulla eli perjantaina 18.8. ja lauantaina 19.8. on erinomainen mahdollisuus tulla itse paikan päälle katsomaan luontopäiväkirjan kuvien maisemia ja paikkoja. Värriön tutkimusasema järjestää nimittäin ensimmäistä kertaa avoimet ovet, jotka tarjoavat kaikille mahdollisuuden tulla tutustumaan tutkimusasemaan ja sen toimintaan. Avoimet ovet liittyvät aseman 50-vuotisjuhlallisuuksiin: aseman toiminta alkoi elokuussa 1967.

Avoimiin oviin pääsee saapumalla autolla Ainijärven entiselle rajavartioasemalle pe 18.8. tai la 19.8. klo 10-14 välillä (osoite Ainijärventie 114). Ainijärveltä on opasteet luonnonpuiston rajalla sijaitsevalle parkkipaikalle, josta kävellään luonnonpuiston läpi 5km helppokulkuista huoltouraa pitkin asemalle. Asemalla henkilökunta esittelee asemaa ja aseman toimintaa sekä järjestää opastettuja kierroksia 800m päässä sijaitsevalle SMEAR-mittalaiteasemalle.

Huomautuksena, että klo 10-14 on siis saapumisaika Ainijärvelle, eli koko asemakäyntiä ei tarvitse ehtiä tehdä klo 10-14 välillä, vaan noin klo 14 on viimeinen aika lähteä kävelemään asemalle päin. Asemalle kävely vie rauhallista tahtia noin tunnin, joten edestakaisin kävelyyn ja siinä välissä asemaan tutustumiseen kannattaa varata aikaa muutama tunti.

Asema tarjoaa osallistujille kahvit, mutta muilta osin omat eväät on syytä ottaa mukaan. Aseman nuotiopaikalla pidetään tulet joilla voi paistaa omia makkaroita.

Tervetuloa!

Kyselyt 040 827 6535 tai aleksi.mikola (ät) helsinki.fi

Asema ja sauna Kuutsjärven etelärannalta katsottuna.



Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?