Tuesday, February 05, 2013

Kuolan talvilinnustoa / Winter birds of Kola

Kävimme Venäjällä 1-5.2.2013. Montsegorskissa näin taviokuurnaparven 9 yks. pihlajissa (k). Puolenkymmentä kuurnaa näin myös Murmanskin edustalla. Tilhiä Montsegorskissa oli iso parvi, saattoi olla viisisataa. Myös muutamia punatulkkuja näin ja kaksi sinisorsakoirasta joen suussa. Myös piisami nousi jään reunalle katselemaan maailmaa.

Tapasin taas Aleksin, joka kertoi nähneensä 15 sinisorsaa sulapaikassa, siksipä osasin käydä siellä katsomassakin. Lisäksi n. 15 yks. räkättirastasparvi oli lentänyt toimistorakennuksen yli 1.2. Tilhiä oli ollut aikaisemmin jopa tuhansia, kuten Suomen puolen kaupungeissakin. Erona vain oli, että niitä oli täällä vieläkin isoja määriä, koska pihlajanmarjoja näytti riittävän. Pikkuvarpusia hän ei ollut vielä nähnyt, mutta Kantalahdessa oli kuulemma nähty.



Tienvarsilla ei juuri lintuja näkynyt, kanalintujahan siellä ei yleensäkään näe, mutta nyt ei muutakaan. Pedot olivat sielläkin vähissä. Kesällä tosin oli piekanat pesineet ja vielä myyriäkin näkynyt. Jopa tunturihaukka oli kasvattanut jollain konstilla 3 poikasta eräällä minunkin tuntemalla paikalla. TH

Labels: , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?