Tuesday, September 28, 2010

Myyriä on runsaasti / Many voles












Tämä päivä oli hieman lämpimämpi ja sateisempi kuin eilinen. Koin eilen virittämäni myyränpyydykset. Huomasin, että myyriä on runsaasti. Kuusikkopyydyksissä oli lähes jokaisessa myyrä ja ilmeisesti nyt tuli joka lajia, paitsi tunturisopuli. Se jos olisi ollut, niin kohta niitä tulisi jo sankoin joukoin. Nyt sain ilmeisesti lapinmyyränkin (kuvassa oik., vas. harmaakuvemyyrä), jota en tiedä aikaisemmin tulleen tässä pyyntilajissa, tosin en minä kaikkea tiedä. Näyttää kuitenkin tulevan ennätyksellinen saalis, huomenna sen näkee.
-----
Pyitä näkyi jälleen Kuntashaaralla. Nyt siellä oli kaksi koirasta ja yksi naaras. Pyistä tosin on vaikea sanoa kuinka monta niitä on. Ne osaavat olla niin hiljaa ja liikkuvat jalan sekä välistä liittyvät porukkaan ja sitten eroavat. (yhdessä kuvassa koiras viheltää, naaras eroaa mm. vaaleamman kurkun perusteella)



















Ensi keväästä näyttää tulevan vilkas luonnossa. Myyriä on kovasti, ja jossain vaiheessa pitää näkyä ja pesiä pöllöjenkin ja myyriä syövien haukkojen, ja varmaan pikkupetojakin on (ellei myyräkannat romahda talven aikana). Sitten kuusenkäpyjä on paljon, ja siten käpylintuja ja muitakin siemensyöjiä, mm. lapintiaisia. Vielä kanalintukannatkin ovat näyttäneet runsastumisen merkkejä, varsinkin pyykannat. Suurpetoja on vielä, mutta mitä tapahtuu talven aikana, sen tulevaisuus näyttää. Hirviä kuitenkin aiotaan lahdata raskaalla kädellä, joten on odotettavissa niiden määrän putoaminen. TH
-----
P.S. Kuulin puukiipijän ääntä kesätien pönttäalueella. Punatulkkuja on näkynyt useana päivänä.

Labels: , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?